Iridium sliter

Satelitt-telefonsystemet Iridium har store problemer. Finanssjef Roy Grant har allerede sluttet, og selskapet har blitt nødt til å be om utsettelse på nedbetaling av gjeld. Det siste er at Telenors interesse for konseptet begynner å kjølne.

Iridium sliter
Publisert

Det satelittbaserte selskapet Iridium kom for alvor i medias søkelys da de lanserte sitt verdensomspennende kommunikasjonssystem i fjor. Framtidsutsiktene var lyse, og presseomtalen god. I dag er bildet blitt mer nyansert.

Hva kan du få?

Med satelitt-telefonen kan du ringe, og bli oppringt, uansett hvor du befinner deg på kloden. For deg som er mye ute og reiser i den store verden, eller i Norges grisgrendte strøk, kan satelitt telefoni være løsningen. Den største ulempen er at det koster, les mer om prisene her.

Som den mobilvante nasjonen vi er, har nordmenn blitt stadig mer kresne på grunn av mangfoldet rundt den vanlige mobiltelefontjenesten. Telefonen skal være liten, lett, brukervennlig og ha god batterikapasitet. Resultatet blir at kravene vi stiller til satelitt-telefonene også vil øke. Spørsmålet blir derfor om dagens satelitt-telefoner tilfredsstiller markedets krav.

Per i dag er satelitt-telefonene større, tyngre, og har fremdeles en del unoter som markedets vanlige mobiltelefoner forlengst er kvitt. Den største ulempen med satelitt-telefoni i dag, er at du blir nødt til å gå ut, eventuelt stå i vinduskarmen, når du skal ringe via satelitt. På den annen side, når du står strandet på en øde veistrekning i Afrika, er det jo greit å vite at du alltid får gitt beskjed... Tatt i betraktning den beskjedne omsetningen Iridium har å vise til, kan det nok allikevel stilles spørsmålstegn ved om markedet ennå er klare for Iridiums tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer