Irina Lee kutter ut shopping andre året på rad

Og slik sparer hun opp mot 50.000 kroner i året.

Ikke rart Irina Lee smiler lurt. Hun anslår at hun sparer opp mot 100.000 kroner på to år uten shopping.  Foto: Maya Lee
Ikke rart Irina Lee smiler lurt. Hun anslår at hun sparer opp mot 100.000 kroner på to år uten shopping. Foto: Maya Lee Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg at to av DinSides journalister har innført kjøpestopp i hele 2013. Nylig markerte vi 50 dager uten shopping, men det er ingenting sammenlignet med Irina Lee. Hun er nemlig inne i sitt andre år.

Og at kjøpestopp er populært i 2013 er det ingen tvil om. Irina Lee har nemlig fått med seg over 900 andre på prosjektet gjennom Facebook-siden Stop shop 2013.

Lettere og lettere

Etter snart to måneder med kjøpestopp har denne journalisten kjent på fristelse èn gang. Det har Irina også i løpet av det første året, men hun forteller at det går lettere og lettere etterhvert.

– Jeg sprakk faktisk på denne tiden i fjor. Da kjøpte jeg en ulltrøye på salg. Det er ekstra vanskelig når fornuftige plagg blir satt ned i pris. Men i år skal jeg passe på å holde meg unna steder sånne fristelser kan dukke opp, sier Irina.

Irina forteller at kjøpestoppen først og fremst handler om å bli mer bevisst. Både i forhold til miljøet og egen lommebok.

– For meg var shopping en uvane, og jeg kjøpte mye som jeg egentlig ikke har bruk for. Jeg bestemte meg for å være et bedre forbilde for barna mine, og samtidig ta min del av ansvaret for den globale miljøpåvirkningen forbruket vårt har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer