Irritasjonen styrer partivalget

Hvor irritert du blir over medtrafikanter forteller hvilket parti du tilhører. Prøv vår minivalgomat.

En Frp-velger?  Frp-ere er ikke så sinte på folk som kjører for fort og sniker i trafikken som andre partiers velgere. Er det fordi de oppfører seg slik selv? Foto: Colourbox
En Frp-velger? Frp-ere er ikke så sinte på folk som kjører for fort og sniker i trafikken som andre partiers velgere. Er det fordi de oppfører seg slik selv? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er IF som har foretatt en rundspørring om hvilke ting som irriterer oss mest i trafikken. Samtidig spurte selskapet også deltakerne hvilket parti de holdt med. Kanskje litt overraskende viste det seg at det var ganske stor forskjell i irritasjonsnivå avhengig av partitilhørighet. Til dels bekrefter også undersøkelsen alminnelige forestillinger om de forskjellige partienes velgere.

En uhøytidelig test

Vi har laget en liten valgomat av IFs rundspørring. I valgomaten snur vi resultatene på hodet, og spør i hvilket parti du har flest meningsfeller når du har angitt om du blir "Lite irritert" eller "Irritert" over syv ting medtrafikanter kan finne på.

I de tilfeller du svarer at du er "Lite irritert", summerer vi opp hvor mange i de forskjellige partiene som har svart likedan. Det samme gjør vi om du svarer "Irritert". Du får dermed en poengsum for hvert parti, som forteller hvor mange av dette partiets velgere som stemte som du.

Kalkulatoren er basert på detaljerte resultater av rundspørringen, som IF har vært så vennlig å låne oss. IF har likevel intet ansvar for kalkulatoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.