Irriterende dyr netthandel

Vår leser kjøpte en Nokia 6230 via shoppingagenten til norske Kelkoo og nettbutikken Nomatic. Resultatet ble moms, spedisjons-kostnad og en telefon med engelske menyer. Ikke gå i samme fellen.

Publisert
Sist oppdatert

Det norske regelverket gjør dessverre sitt til at netthandel fra utlandet kan bli langt dyrere enn nødvendig. Grunnen er enkel: Kjøper du en vare med en verdi på 200 kroner eller mer, skjer nemlig to ting:

    Du må betale 24 prosent moms på pakkens totalverdidu må betale spedisjonsgebyr. Størrelsen på dette varierer etter hvilken måte varen er sendt på, men posten tar for eksempel 150 kroner for jobben.
Men disse ekstrautgiftene er faktisk ikke alt du må huske på. Her er historien til Per Halvard Øveren.

Ny Nokia

- Jeg ville kjøpe meg en ny telefon og bestemte meg til slutt for en Nokia 6230. Etter å ha gransket priser på telefoner uten abonnement på nettet, brukte jeg shoppingagenten til norske Kelkoo og fant ut at billigste alternativ var nettbutikken Nomatica, sier Øveren.

- Sidene nettsidene til Nomatica sto på norsk, var det først når jeg skulle bestille at jeg oppdaget at dette var et fransk firma. Jeg tenkte likevel at dette ikke ville spille noen stor rolle siden jeg tross alt oppfatter Kelkoo som en seriøs aktør. Kjøpet ble derfor gjennomført og betalt via Nomaticas nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.