ISDN - billigere over tid

Å legge inn ISDN er ikke den eneste muligheten til å skaffe seg en ekstra telefonlinje. Velger du en ekstra analog linje blir inngangsprisen lavere. Men over tid blir dette likevel en dyrere løsning.

Publisert

Ennå kan du ikke få to telefonlinjer til prisen for en. Mange ønsker likevel to linjer for at internettsurfingen ikke skal skremme bort telefonavhengige venner og familiemedlemmer. Med en ISDN-linje har du tilgang til 2 ganger 64 K. Skal du holde en linje fri til telefonsamtaler har du bare 8 K mer å rutte med til dataoverføringen enn det du har med et 56 K analogt modem. Er du ikke av de mest fartsavhengige internettbrukerne kan altså en ekstra analog telefonlinje være et bra alternativ. Samtaleprisene er de samme for de to abonnementsformene. Dataoverføring til utlandet vil imidlertid bli dyrere med en ISDN enn med en analog linje.

Nytt abonnement

Dersom du skal flytte og likevel må legge inn ny telefon bør du velge et ISDN-abonnement. Spesielt blir dette aktuelt dersom du ikke har mye og dyrt analogt teleutstyr fra tidligere.

Priseksempel, analoge telefonlinjer:Oppkobling av to nye telefonlinjer: 2*750 = kr 1.500,-Abonnementsavgift per år: 2*12*136 = kr 3.264,-Totalt første år: kr 4.764,-

Senere år: kr 3.264,- per år

Vi forutsetter her at du ikke trenger å kjøpe nytt teleutstyr. Dersom du har telefonabonnement fra før koster det kun kr 350,- å flytte dette. Det betyr at kostnaden ved å flytte inn til to analoge linjer blir 400 kroner lavere enn i dette eksempelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer