Islandshopping er dyrt

Regningen er doblet når den kommer tilbake til norske bankkunder.

Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette var grensen til svindel, sier Espen Hasselberg Jacobsen til Dagbladet.

Han ble fakturert for 30.000 kroner av Visa etter besøk på Island. Summen han hadde handlet for på Island hadde han regnet til 15.000 kroner.

Les også: Rentesjokk på Island

Før han handlet på Island hadde han sjekket kursen på norske nettsider, og kommet frem til at islandske kroner var på tre kroner. Med sitt Visa Gold kort fra Nordea ble kursen 6 kroner. Ikke rart regningen ble doblet ...

Les også: Svak krone gjør ferien dyrere

Hasselberg Jacobsen kontaktet da Teller, som representerer norske kortutstedere.

- De fortalte at Visa satte kursen selv på grunn av finanskrisen. Ingen kunne fortelle meg hvordan de kom fram til den, sier Hasselberg Jacobsen til Dagbladet.

- Det er helt feil å henvise til Norges Banks kurs. Det er bare en referansekurs og kan ikke sammenlignes med reisevaluta, sier Torstein Lind-Isaksen i Visa Norges Bankgruppe til Dagbladet.

På Island vet ikke folk hva som skjer videre med dere private økonomi. Vi snakket med familien Tjelflaat/Baldursson på Island forrige uke, de opplevde at finanskrisen kom på brått på. Etter en ferietur fikk de klar beskjed fra venner at de måtte hamstre bleier til minstemann. Les hele saken her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer