Ja, den virker

Chipløsningen gir mindre kortsvindel, viser ferske tall fra Visa.

GIR RESULTATER: Visa takker chipen for at Norge har så få kortsvindelsaker sammenlignet med resten av Europa. Foto: DinSide
GIR RESULTATER: Visa takker chipen for at Norge har så få kortsvindelsaker sammenlignet med resten av Europa. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall norske kortsvindelsaker med Visa-kort er redusert med 17 prosent fra 2008 til 2009. Det meldte Visa Europe på en pressekonferanse i dag. Norge har et betydelig lavere antall kortsvindelsaker, under halvparten av det totale gjennomsnittet i Europa.

Nå har chipen på betalingskortene endelig eksistert så lenge at bransjen begynner å få målbare tall. Og ja - chipteknologien får mye av æren for at norske Visa-kunder er tryggere enn andre.

- Norge ligger veldig langt fremme når det gjelder bruk av chip, sier Christina Lind i Visa Norge.

>>>Derfor har noen teipet over

Satte fart i sommer

Visa deler inn sine svindelsaker i to hovedgrupper: ansikt til ansikt-transaksjoner og transaksjoner hvor kortet ikke er fysisk til stede. I den første gruppen har de sett nærmere på transaksjoner foretatt i områder der chipteknologien er langt fremme. Her går antall svindelsaker markant ned.

Flere norske banker fikk ekstra fart på utsendelsen av kort med chip etter at flere skimmingsaker rullet opp i sommer. Dermed kan norske bankkunder glede seg over tryggere handel - til tross for at det fortsatt er noen butikker som ikke godtar bruk av chip.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.