Ja, den virker

Chipløsningen gir mindre kortsvindel, viser ferske tall fra Visa.

GIR RESULTATER: Visa takker chipen for at Norge har så få kortsvindelsaker sammenlignet med resten av Europa. Foto: DinSide
GIR RESULTATER: Visa takker chipen for at Norge har så få kortsvindelsaker sammenlignet med resten av Europa. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antall norske kortsvindelsaker med Visa-kort er redusert med 17 prosent fra 2008 til 2009. Det meldte Visa Europe på en pressekonferanse i dag. Norge har et betydelig lavere antall kortsvindelsaker, under halvparten av det totale gjennomsnittet i Europa.

Nå har chipen på betalingskortene endelig eksistert så lenge at bransjen begynner å få målbare tall. Og ja - chipteknologien får mye av æren for at norske Visa-kunder er tryggere enn andre.

- Norge ligger veldig langt fremme når det gjelder bruk av chip, sier Christina Lind i Visa Norge.

>>>Derfor har noen teipet over

Satte fart i sommer

Visa deler inn sine svindelsaker i to hovedgrupper: ansikt til ansikt-transaksjoner og transaksjoner hvor kortet ikke er fysisk til stede. I den første gruppen har de sett nærmere på transaksjoner foretatt i områder der chipteknologien er langt fremme. Her går antall svindelsaker markant ned.

Flere norske banker fikk ekstra fart på utsendelsen av kort med chip etter at flere skimmingsaker rullet opp i sommer. Dermed kan norske bankkunder glede seg over tryggere handel - til tross for at det fortsatt er noen butikker som ikke godtar bruk av chip.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer