Ja, du kan avbestille Paris-reisen uten kostnad

Har du bestilt reise og hotell i Paris, men ønsker ikke å reise etter helgens hendelser? Det er mulig å endre eller avbestille, uten kostnad.

DU KAN AVBESTILLE UTEN KOSTNAD: Du kan endre eller avbestille Paris-reisen dersom du er bekymret for å reise. Flyselskapene lar deg endre uten omkostninger, eller du kan bruke reiseforsikringa til å dekke både fly og hotell du ikke ønsker å benytte. Foto: SBORISOV/NTB SCANPIX
DU KAN AVBESTILLE UTEN KOSTNAD: Du kan endre eller avbestille Paris-reisen dersom du er bekymret for å reise. Flyselskapene lar deg endre uten omkostninger, eller du kan bruke reiseforsikringa til å dekke både fly og hotell du ikke ønsker å benytte. Foto: SBORISOV/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om flytrafikken går som normalt, og den har gjort det hele helga, kan det være at du ikke ønsker å reise til Paris akkurat nå, etter terrorhandlingene fredag.

Både flyselskapene og forsikringsselskapene er innstilt på å hjelpe de som allerede har bestilt en Paris-reise, men som nå ikke ønsker å reise.

Går utover UDs offisielle reiseråd

Vanligvis følger dine rettigheter med tanke på avbestilling og endring av flybilletter, samt rett til hjelp fra forsikringsselskapet, av norske UD sine offisielle reiseråd. Et offisielt reiseråd er en advarsel mot å reise til et sted, og det er ikke utstedt et slikt for reiser til Frankrike eller Paris.

Frykt for å reise er vanligvis ikke noe som reiseselskap eller forsikringsbransjen anser som gyldig grunn til endring eller avbestilling av hotell og billetter - og du henvises normalt sett til reiseselskapets ordinære billettvilkår.

Du kan sjekke UDs reiseråd her.

Forsikringsselskapene har gjort egne vurderinger

Etter terrorhandlingene i Paris, uttaler flere forsikringsselskap og flyselskap til Dinside at de lar kunder endre eller avbestille reisene sine, uten ekstra kostnader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer