Ja til barnearbeid

Mye å gjøre hjemme? Slipp barna til med skurekosten og kos dere sammen.

Ja til barnearbeid
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor gjøre alt selv, når det er mye gøyere å gjøre ting sammen!

- La barna hjelpe til med husarbeidet. I motsetning til mange eldre barn liker småbarn å hjelpe. Gjør ikke den tabben at du feier barnet ditt unna fordi han egentlig er i veien, sier Lise Galaasen, forfatter av boken Småbarnhjelpen til DinSide Helse.

Å investere tid til å vise hvordan ting skal gjøres og anse det som verdifullt samvær og opplæring, kan gi gode resultater i form av rent hus og glade familiemedlemmer.

Les også: Så mye tjener barna

- La barnet få faste oppgaver så fort barnet er gammel nok. På den måten venner barnet seg til at huset er et felles anliggende, det blir selvsagt at de skal bidra. Forklar hvordan han skal gjøre det, og hvorfor.

- Gjør dere husvasken i fellesskap, for eksempel lørdag, kan dere feire at huset er rent med litt god mat, godt drikke og kanskje et spill sammen?, sier hun.

Les også: Gjett hvem gjør mest?

- La barnet være «ordensvakt» hjemme. Ukens «ordensvakt» har kanskje ansvar for å dekke bordet, tørke av benken og slippe ut katta om kvelden. Neste uke er det en annen som har dette ansvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer