Ja til boligskatt!

Gjeninnføring av boligskatt vil øke husholdningenes velferd.

Knuser drømmen din: Vil gjeninnføring av boligskatt knuse boligdrømmen din? Antakelig vil den påvirke selgeren mer enn deg. Foto: Colourbox.com
Knuser drømmen din: Vil gjeninnføring av boligskatt knuse boligdrømmen din? Antakelig vil den påvirke selgeren mer enn deg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Disse økonomene..  I praksis blir de liggende på høyresiden i politikken, med sitt evindelige mas om hvor bra markedet er og hvor dumt det er å ta penger ut av lommene våre for å ansette en haug med aktivører, integreringskonsulenter og profesjonelle langrennsløpere i offentlig sektor.

- Den vet best hvor skoen trykker som har den på, sier økonomene. - La folk få bruke pengene sine selv. Hver krone du tar fra husholdningene i skatt koster minst to kroner i tapt velferd.

Likevel vil de ha ha høyere skatt på bolig. I 2003 la Skatteutvalget, ledet av Arne Skauge, frem sin innstilling. Dengang hadde vi fremdeles skatt på fordelen av å bo i egen bolig (den forsvant i 2005), men Skauge-utvalget ville likevel skjerpe boligbeskatningen. Skauge er nå leder for Finansnæringens hovedorganisasjon og tidligere finansminister for Høyre. Ikke den første man forventer skal gråte seg til høyere skatt.

En rekke makroøkonomer, sjeføkonomer, helt vanlige økonomer og for alt vi vet også mikroøkonomer har sluttet seg til det som har vokst til en dannet powerpoint-mumling om høyere boligskatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer