Ja, vi er gode i senga!

Er du også god i senga? Det mener i alle fall over 70 prosent av dansker at de er.

Trekant er fantasien de fleste ønsker å prøve: 48 prosent vil gjerne ha sex med to på en gang. Foto: Illustrasjonsfoto. Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Trekant er fantasien de fleste ønsker å prøve: 48 prosent vil gjerne ha sex med to på en gang. Foto: Illustrasjonsfoto. Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Mange kan nok bli bedre til å fortelle hva de tenner på og hva de ønsker å ha i sengen.


I en ny undersøkelse om sexvaner, stilles spørsmålet: Hvor god er du i senga? Et drøyt flertall sier de er gode eller meget gode.

Over 5.000 dansker mellom 25 og 66 år har deltatt i en mailbasert spørreundersøkelse, utført av Kompas Kommunikation på vegne av Orion Erotik, som blant annet forhandler sexleketøy.

- Selvtillit er godt å ha i sengen. For hvis man tror på seg selv og sine evner og tør å gå for sine lyster, går det sjeldent galt, sier sexolog Joan Ørting til Ekstra Bladet.

Men det er viktig å huske på å spørre partneren om samme sak, for undersøkelsen viser paradoksalt nok at 40 prosent ikke er fornøyd med sexlivet sitt, og 80 prosent mangler inspirasjon, ifølge en pressemelding fra Kompas Kommunikation.

Bli en pornostjerne du og!

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer


Hatt gode sexopplevelser
Sexspirator Cecilie Kjensli, som driver orgasmesenteret Cpunktet.no og nettbutikken CecilieKjensli.no, tror at blant nordmenn som ikke er så kravstore til sexlivet, så er nok de fleste ganske fornøyd.

- Selv om mange kanskje savner de store høydene, så er det greit for det. Rutine trenger ikke å være kjedelig hvis man faktisk koser seg med intimiteten og begge blir tilfreds. Men noen er mer aktive i sengen, på sofaen eller kjøkkenbenken. Og er man heldig å finne seg en bra match så har man jo ikke noe å klage over, sier hun til DinSide Helse.

Ørting sier at mange synes de er gode elskere fordi de har hatt deilige sexopplevelser.

- Når man smelter sammen tror man jo at man er god til dette. Men hvis man har noen dårlige eller kjedelige sexopplevelser og synes det mangler noe i sexlivet sitt, gir man ofte partneren sin skylden, sier Ørting.

Les også: Disse saboterer sexlivet

Kommunikasjon!
Et viktig stikkord, ifølge sexolog og parterapeut Josefine Eiby, er kommunikasjon.

- Mange kan nok bli bedre til å fortelle hva de tenner på og hva de ønsker å ha i sengen. Det handler bare om å si det, og dette har spesielt kvinner problemer med. Men faktisk vil mennene gjøre mye for å tilfredsstille kvinnen, sier Eiby i pressemeldingen.

Hun får støtte av Kjensli.

- De som ikke er fornøyd må spørre seg selv om det er noe de kan gjøre for å endre situasjonen, som for eksempel å ta initiativ og gi utrykk for hva de kunne tenke seg å gjøre, eller bare rett og slett gjøre det, sier hun.

En av måtene å få i gang sexlivet igjen er å kjøpe sexleketøy, ifølge Ørting. Noe mange dansker gjør.

Les mer: Få sving på sexlivet!

Mange med sexleketøy
Undersøkelsen viser at 37 prosent har fire eller flere sexleketøy, og hele 74 prosent har minst ett. Hvis man bruker erotiske hjelpemidler betyr det også at man har snakket om hva man tenker på, ifølge Eiby.

- Det skaper automatisk en annerledes situasjon på den måten at faste rutiner og vaner endres. Og det er mye bedre med mer variert sex, sier hun.

Kjensli mener det kanskje henger sammen at over 70 prosent av danskene er fornøyde med sexlivet sitt og at like mange oppgir at de har brukt sexleketøy.

- Vi vet jo fra tidligere undersøkelser at kvinner som er i et parforhold hvor det er rom for sexleketøy, er de som er mest fornøyde. Så nå vet jo alle hva de skal kjøpe til partneren eller seg selv til jul! En erotisk julegave, sier Kjensli og legger til at sexleketøy har blitt veldig populært i Norge også, og vi er nok på høyde med danskene.

Ørting mener enkelte trenger et sexleketøy som de rett og slett blir helt avhengig av. Hun oppfordrer de som føler mangel på inspirasjon i sexlivet til å bryte mønsteret og rutinene. Men ikke nødvendigvis bare med nye seksuelle leker, men også i forhold til å ta initiativet selv og forføre partneren sin, og si ja istedenfor nei.

Les mer: En hjelpende hånd i senga

Undersøkelsen viser også:

 • Trekant er fantasien de fleste ønsker å prøve: 48 prosent vil gjerne ha sex med to på en gang.
 • Tallene tyder på at den tredje i trekanten gjerne må være venninnens mann eller kollegaens kone.
 • En av fem vil gjerne prøve partnerbytte.
 • 45 prosent har vært utro og 26 prosent har vært utro en eller flere ganger.
 • 9 prosent har snytt kjæresten sin mer enn fem ganger.
 • 38 prosent har sex et par ganger i uken, mens 15 prosent har nesten hver dag. 4 prosent har en gang i måneden.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer