Jakten på orgasmen

Er du blant de mange som ikke får nok ut av sex-livet? I følge ekspertene er det flere ting du kan gjøre for å gi deg selv bedre orgasmer. Les rådene hos Mozon.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Mange kvinner synes det er vanskelig å oppnå orgasme. Kanskje fordi de selv er slitne eller stressede, eller fordi kjærlighetslivet ikke er helt på topp. Men i likhet med mange andre områder i livet er det mulig å lære seg noen teknikker som gjør ting litt bedre. Øvelse gjør mester, og det gjelder også orgasmen.

I siste utgave av kvinnebladet She Magazine er det samlet en rekke tips til hvordan du kan oppnå bedre orgasmer. Les de 7 beste rådene her:

Ikke hold pusten
Lou Paget regnes som orgasmeekspert i USA og vet om en feil som gjøres av mange kvinner:

- Mange vil instinktivt holde pusten under orgasmen. Men puls og pust er med på å fremkalle orgasmen, forsøk neste gang med dype åndedrag i stedet.

Hold hodet lavt
Om du er alene eller sammen med en partner kan du finne en stilling hvor du har hodet lavt. Et tips er å la hodet henge over kanten på sengen, dette kan øke blodtilførselen til hodet og øke intensiteten i orgasmen.

Vær tålmodig
Tracey Cox er forfatteren bak storselgere som Hot Sex og Hot Love. Den australske sex-eksperten har sett seg lei på at kvinner skal jage orgasmen som en bikkje etter et bein.

- Fordi det er vanskeligere for oss kvinner å oppnå orgasme er det som om vi må gi ekstra i innspurten for å være sikre på å komme i mål. Men du burde i stedet forsøke å ta det rolig og ta deg god tid like før orgasmen kommer. Dette vil gjøre orgasmen enda mer intens, sier Cox

Bruk et hjelpemiddel
Sexbutikker er ikke lenger bare et tilholdssted for snuskete gamle menn. Stadig flere butikker tilbyr varer spesielt til kvinner. I tillegg til tradisjonelle sexhjelpemidler som dildo finnes det også mye annet i butikkhyllene. Et eksempel er en innretning som skaper vakuum over klitoris og øker blodtilstrømming og følelse.

Spenn musklene
Forsøk å spenne musklene i armer, ben og mage. Muskelspenninger er for mange kvinner en automatisk respons på opphisselse og kan være med på å gi en bedre orgasme.

Rotasjon er best
Sex-rådgiveren Anne Hooper har et kanskje uventet perspektiv på hvilken stilling som fungerer best for å oppnå orgasme:

- Misjonærstillingen er den beste posisjonen for å oppnå orgasme. Legg vekt på nær kroppskontakt og bruk roterende bevegelser fremfor den gamle ut-og-inn.. Dette vil stimulere de riktige stedene i vagina og kanskje også G-punktet, påstår Hooper.

Timing er alt
Det finnes en klar sammenheng mellom menstruasjonssyklus og evnen til å oppnå orgasme. For mange vil dagene rett før menstruasjon være den tiden av måneden hvor kroppen er mest følsom for berøring og seksualitet. Om du følger med på kalenderen vil du selv kunne finne ut hvilket tidspunkt i menstruasjonssyklusen som er best for deg.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer