Jamba får kjeft

Er du en trofast TV3 og MTV-seer har du garantert sett Jambas reklamespotter for mobile tjenester. Ringetoner og logoer er populært blant ungdommene, men kundene binder seg til et løpende abonnement.

Publisert
Sist oppdatert

Jamba er ett av flere selskaper som tjener gode penger på at mange liker å laste ned nye ringetoner og logoer til mobilen sin.

Kritikerne mener imidlertid at Jambas TV-reklame er villedende. Grunnen er at reklamen gir inntrykk av at man ved å sende bestemte kodeord på SMS til Jambas kortnummer får en bestemt ringetone, eller en enkelt animasjon.

I realiteten dreier det seg imidlertid om et abonnement på fem ringetoner eller animasjoner til en pris på totalt kr 30 pr. måned. Dette opplyses riktignok i en glidende tekst med liten bokstavstørrelse nederst på skjermen, men kritikken går på at denne vesentlig opplysningen ikke er tydelig nok

Bedt om å stoppe reklamen

- Vi ser alvorlig på at Jamba i sine TV-reklamer gjemmer unna helt vesentlig informasjon om hvor mange meldinger folk vil motta, og hvor mye dette vil koste. Dette gjelder spesielt når tjenester som dette har barn og unge som målgruppe, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

Forbrukerombudet mener altså at TV-reklamene er i strid med markedsføringsloven, og har derfor bedt Jamba om å stanse reklamen umiddelbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer