Japan Photo har synsk chat

Men sa ingenting til kundene. - Ikke optimalt, mener Datatilsynet.

SYNSKE MEDARBEIDERE: Når noen vet hva du skal si før meldingen er sendt, minner det om synske krefter. Krefter har Japan Photo hatt uten å si fra til kundene.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / ALL OVER PRESS
SYNSKE MEDARBEIDERE: Når noen vet hva du skal si før meldingen er sendt, minner det om synske krefter. Krefter har Japan Photo hatt uten å si fra til kundene. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange foretrekker å chatte med kundeservice. Det er et raskt og umiddelbart alternativ til e-poster og telefonsamtaler.

Men av og til går det for raskt.

- I går chattet jeg med kundeservicen til Japan Photo, og fikk svar på et spørsmål før jeg hadde trykket på sendknappen, forteller en overrasket Dinside-leser.

Det viser seg at Japan Photo har «synsk chat», og har holdt det skjult for kundene.

LES OGSÅ: Canal Digital beklager og fjerner sin synske chat, leste melding sint kunde aldri sendte

«Les tankene!»

Synsk chat betyr at kundeveilederne kan lese hva du skriver før du sender meldingen. Hvert eneste tegn du skriver i tekstboksen sendes direkte inn til selskapet etterhvert som du skriver dem, og et trykk på sendeknappen angir bare at du ikke har mer å melde.

Dette betyr at tekst du angrer på og stryker før meldingen sendes, likevel kan leses av selskapet.

Systemet Japan Photo bruker reklamerer faktisk med å være nettopp «synsk». «Les gjestenes tanker» skriver ISL Online på sine nettsider. «Les teksten dine gjester skriver før de engang sender den over, og forbered svaret ditt på forhånd».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer