Jasmin er bedre en sovemedisin

Duften fungerer omtrent som valium.

MANGE POSITIVE EGENSKAPER: Jasmin skal kunne hjelpe mot stress, angst, depresjon, trøtthet, og menstruasjonssmerter. Forskere mener at jasmin fungerer bedre enn valium, og at det er et bedre alternativ siden det er naturlig og ikke avhengighetsskapende. Foto: Wikipedia
MANGE POSITIVE EGENSKAPER: Jasmin skal kunne hjelpe mot stress, angst, depresjon, trøtthet, og menstruasjonssmerter. Forskere mener at jasmin fungerer bedre enn valium, og at det er et bedre alternativ siden det er naturlig og ikke avhengighetsskapende. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søvn er noe vi alle trenger. Eksperter anbefaler at du setter av syv timer på puta hver natt, men det er heller ikke bra å sove for lite eller for mye.

Søvnproblemer er plagsomt for dem som lider av det, og bivirkningene er mange. Du kan blant annet bli overvektig, eller øke risikoen for sykdom. For lite søvn knyttes også til økt risiko for høyt blodtrykk, hjertesykdom, diabetes og kreft.

Har du problemer med å sove? Da kan det være lurt å prøve jasmin, ifølge tyske forskere.

Ta testen: SOVER DU NOK?Musene ble stille og rolige:

Forskere fra Heinrich Heine University og Ruhr University mener nemlig at duften fra blomstrende sjasmin kan berolige, lindre angst og gjøre deg trøtt. De skal nå ha tatt patent på oppdagelsen, skriver forskning.no

Studien er publisert i «Journal of Biological Chemistry».

Forskerne kom frem til resultatene ved hjelp av mus. Først ble boksen musene satt i fylt av velduftene sjasminlukt. Da konsentrasjonen nådde et visst punkt, oppdaget forskerne at musene ble veldig rolige og satt stille i et hjørne av boksen.

Så ble musenes nerveceller målt, siden det styrer døgnrytmen i musehjernen. Resultatene viste at sjaminduften har samme effekt som vanlige angstdempende og beroligende legemidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer