- Jeg er flinkere enn ham

Men jeg får sparken likevel. Må ansienniteten alltid følges?

Hvem bedriften bør beholde i nedgangstider, kan være en vanskelig sak både for bedriften og for de ansatte. Foto: Per Ervland
Hvem bedriften bør beholde i nedgangstider, kan være en vanskelig sak både for bedriften og for de ansatte. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror jeg står i fare for å miste jobben. Problemet er at jeg mener jeg er flinkere i jobben min enn han som sannsynligvis kommer til å beholde den - selv om han har lengre ansiennitet enn meg, skrev en leser da Webjuristene stilte til nettprat på DinSide.

Han opplever det som urettferdig at han som utfører jobben sin svært bra, og også har fått tilbakemeldinger på dette, skal være den første som må gå når bedriften skal kutte stillinger.

- Skal det ikke telle at man utfører jobben sin til punkt og prikke? Jeg mener oppriktig at det er bedre for bedriften om de beholder meg, enn om de beholder min kollega, skriver Morten.

Webjuristene hadde stor forståelse for at Morten var frustrert.

- Det skulle ikke overraske meg om din arbeidsgiver kjenner til de realiteter du beskriver, men at de ikke "tør" trekke inn ferdighetsnivået, mener Nina Dybedahl hos Webjuristene. Hun forteller at hvis arbeidsgiver trekker inn ferdighetsnivået, gir han nemlig oppsigelse grunnet i "arbeidstakers forhold", og det er vanskelig å vinne frem med en oppsigelse på grunn av dårlig arbeidsprestasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer