- Jeg er svært fornøyd

Nå får Kaupthing-kundene pengene sine tilbake.

Foto: Kristina Picard
Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble banken Kaupthings norske filial avviklet. Som følge fikk ikke Kaupthing-kundene tatt ut penger eller betalt med kortene sine.

Dingz-journalist Øyvind Idsø overførte 10.000 kroner fra Kaupthing Bank til Skandiabanken dagen før nettbanken ble sperret for overføringer. Dagen etter ville han ikke fått ut pengene sine.

- Det var egentlig en tilfeldig overføring fordi jeg oppdaget at Skandiabanken hadde så god rente på verdipapirkonto, men jeg skjønner jo nå at timingen var svært god, sa Idsø til DinSide.

Les saken: Nå avvikles Kaupthing bank

Kaupthing er medlem av Bankenes sikringsfond, slik at kundene i utgangspunktet er sikret pengene sine, inntil to millioner krone per hode.

- Pengene er garantert og vil bli betalt ut fra sikringsfondet dersom banken ikke skulle klare det selv, sa Einar Kleppe, assisterende direktør i Bankenes sikringsfond til DinSide i oktober.

Kleppe sa at innskuddene vil bli tilbakebetalt, inklusive opptjente renter frem til 8. oktober.

Kristin Halvorsen er fornøyd

- Jeg er svært fornøyd med at vi greide å sikre verdier i boet, slik at samtlige kreditorer i Kaupthings filial i Norge kan få full dekning for sine prioriterte krav. Dette gjelder innskyterne, banksikringsfondet og Staten. Gjennom kontant og ryddig håndtering fra norske myndigheters side har vi også greid å sikre et betydelig beløp som kan tilbakeføres islandske myndigheter, uttaler finansminister Kristin Halvorsen, ifølge Finansdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer