- Jeg har byttet bank

Kristine (23) byttet til Nordea for å slippe gebyrer.

Jonny-Kenneth er fornøyd med DnB NOR. Foto: Hanne Marie Aabel
Jonny-Kenneth er fornøyd med DnB NOR. Foto: Hanne Marie Aabel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bør du bytte bank? De fleste bankene opererer med forskjellig lånerente, forskjellige gebyr for uttak og transaksjoner, forskjellig sparerente og forskjellige kundefordeler.

- Det er oppsiktsvekkende at folks holdninger til å bytte bank ikke har endret seg stort, sa markedssjef Synnøve Iversen i Gjensidige Bank på mandag.

For til tross for renteforskjeller er norske bankkunder lojale mot banken sin, eller gidder de bare ikke skifte?

Eksisterende boliglånskunder i for eksempel DnB NOR kunne merke det siste rentekuttet fra og med mandag denne uken, mens Nordea kutter i morgen, den 28. januar. Fokus bank kommer etter neste uke, mer presist den 3. februar, og kunder i Sparebank 1 SR-bank kan glede seg over at siste kutt gjaldt fra fredag før helgen. Vi har hele tiden oppdatert oversikt over hva bankene tar av deg som lånekunde: Les saken her

Vi har spurt fem på gata:

Har du byttet bank det siste året?

Kristine Sandsmark (23)

- Jeg byttet bank tidligere i år. Før hadde jeg Spareskillingsbanken i Kristiansand. Jeg byttet fordi det er billigere for meg å bruke Nordea. Nå slipper jeg blant annet uttaksgebyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer