Bør du bytte bank? De fleste bankene opererer med forskjellig lånerente, forskjellige gebyr for uttak og transaksjoner, forskjellig sparerente og forskjellige kundefordeler.
- Det er oppsiktsvekkende at folks holdninger til å bytte bank ikke har endret seg stort, sa markedssjef Synnøve Iversen i Gjensidige Bank på mandag.
For til tross for renteforskjeller er norske bankkunder lojale mot banken sin, eller gidder de bare ikke skifte?
Eksisterende boliglånskunder i for eksempel DnB NOR kunne merke det siste rentekuttet fra og med mandag denne uken, mens Nordea kutter i morgen, den 28. januar. Fokus bank kommer etter neste uke, mer presist den 3. februar, og kunder i Sparebank 1 SR-bank kan glede seg over at siste kutt gjaldt fra fredag før helgen. Vi har hele tiden oppdatert oversikt over hva bankene tar av deg som lånekunde: Les saken her
Vi har spurt fem på gata:
Har du byttet bank det siste året?

Kristine Sandsmark (23)
- Jeg byttet bank tidligere i år. Før hadde jeg Spareskillingsbanken i Kristiansand. Jeg byttet fordi det er billigere for meg å bruke Nordea. Nå slipper jeg blant annet uttaksgebyr.

Magne Solheim (46)
- Jeg har Postbanken, og har ikke vurdert å bytte til en annen bank. Det er fordi jeg er fornøyd med Postbanken, rett og slett.
Les også: Bli en attraktiv kunde og få lavere rente

Jonny-Kenneth Espeland (26)
- Jeg har ikke skifta bank, og jeg har heller ikke vurdert det eller sett på de andre bankenes renter og fordeler. Nå har jeg DnB NOR, og er fornøyd.

Jørgen Jørgensen (23)
- Jeg har Nordea nå, og er fornøyd. Hvis jeg skal få meg boliglån er det sannsynlig at det blir fra Nordea også, så lenge jeg ikke oppdager at det er lavere rente i en annen bank.

Anette Skoglund (24)
- Jeg har ikke bytta bank, men jeg vurderer å bytte. Nå har jeg DnB NOR, men ryktet deres er ikke så bra om dagen. Dessuten har jeg hørt det er vanskelig å få førstehjemslån av DnB NOR.
Har du selv hatt store fordeler av å bytte bank? Del dine erfaringer i debatten under!