Jeg kan ikke trene fordi...

Er du en av de som alltid har et påskudd på lager for å slippe å trene? Se her om det holder vann.

Har du lyst, men finner allikevel utallige unnskyldninger for å slippe å trene? Du er ikke den eneste. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Har du lyst, men finner allikevel utallige unnskyldninger for å slippe å trene? Du er ikke den eneste. Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferien er over, og det er slutt på bekymringsfrie dager hvor du gjør det du vil, spiser det du vil og trener når du vil.

Mange av oss ser på den første tiden etter ferien som en ny, frisk start, med trening og et sunnere kosthold. Men mange av oss dropper treningen, skulle den minste ting komme i veien.

Så hva er en god unnskyldning, og hva er en dårlig unnskyldning? Er det bra å trene dagen derpå? Og hjelper trening mot menstruasjonssmerter?

Les også: Danker ut studiotrening

Vi har bedt spurt helse- og treningspedagog Kirsti Bjerkan om å kommentere de vanligste unnskyldningene våre for å se om de virkelig holder vann:

Jeg holder på å brygge på en forkjølelse

Bjerkans kommentar: Du kan gjerne ta en treningsøkt hvis det er en lett forkjølelse. Intensiteten på treningen styrer du etter hvordan du føler deg. En lett treningsøkt kan føles godt – etterpå! Har du feber eller en infeksjon i kroppen og har smerter i muskulatur/ledd, skal du ikke trene. Føler du for en liten spasertur, kan det gjøre godt.

Jeg er i bakrus

Bjerkans kommentar: Det beste for deg er kanskje nettopp å komme seg ut i aktivitet - få deg litt luft. Men unngå å planlegge kvalitetstrening etter en kveld du har drukket alkohol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer