- Jeg skjønner at du er redd

Men det er ikke rentene som bør skremme deg.

Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Nå kommer rentekuttene!" skrev jeg i går. I dag har jeg fått svar fra en leser.

"Når jeg ser overskriften, føles det akkurat som når VG og Dagbladet skriver at nå kommer sommeren", skriver leseren og har stemplet meg som lite troverdig.

Jeg forstår min leser så inderlig vel. Da jeg plukket opp Dagbladet i morges, ble jeg nedtrykt, på grensen til deprimert. På forsiden leser jeg at "Kristin skulle få renta ned. Så svarte bankene med å sette renta rett opp."

At Kristin skulle få renta ned, var nytt for meg. Jeg får lyst til å spørre Dagbladet: Trodde dere virkelig at det som skulle til for å få ned rentene i pengemarkedet, var en presentasjon av statsbudsjettet??? Trodde dere at det beskjedne norske statsbudsjettet skulle få til noe som den amerikanske kongressen ikke engang har klart å løse? Trodde dere statsbudsjettet, som for øvrig skal revideres og ikke trer i kraft før om flere måneder, skulle løse den internasjonale finanskrisen?

Det var nemlig på grunn av de høye pengemarkedsrentene DnB NOR satte opp utlånsrentene på nytt i går. De har ikke annet valg fordi det er mangel på likviditet i det internasjonale pengemarkedet, og fordi de norske bankene henter omtrent hver tredje utlånskrone i dette markedet. Det kan finansministeren gjøre lite med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer