- Jeg søker på folk jeg ikke liker

"Alle" søker i skattelistene, og noen tør å innrømme det!

Pernille Berg innrømmer glatt at hun søker i skattelistene. Foto: Stine Okkelmo
Pernille Berg innrømmer glatt at hun søker i skattelistene. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går ble skattelistene tilgjengelige for allmennheten. Resultatet var en vannvittig trafikk for alle nettsider som gjorde skattesøket tilgjengelig for sine brukere. DinSide opplevde rekordstor trafikk i går, med nesten 1,9 millioner visninger bare på vårt eget skattesøk.

"Alle" søker i skattelistene, men er folk villige til å innrømme det? DinSide foretok en uhøytidelig spørrerunde i går ettermiddag, da folk flest hadde hatt 12 timer på seg til å snoke i hva naboen/kollegaen/sjefen tjente i fjor.

Pernille Berg hadde ikke fått gjort noen søk i skattelistene ennå da DinSide snakket med henne. Men hun har søkt før, og innrømmer glatt følgende:

- Jeg har søkt på folk jeg ikke liker, fordi jeg ikke vil at de skal gjøre det bedre enn meg.

- Men det er ikke så mange det, altså, smiler hun, og bedyrer at hun fleiper. Sånn halvveis.

- Jeg vet jo nogenlunde hva de nærmeste rundt meg tjener, for dem kan jeg spørre direkte. Det er mest perifere venner og bekjente jeg er nysgjerrig på. Det er litt som Facebook, en liten sladreverden der du er mest interessert i de som er i din omgangskrets.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.