- Jeg vet ikke hva jeg får

Nina Skoglunn (39) passer derimot på å ha nok penger i "pensjonskassa".

Nina Skoglunn (39) gjemmer unna penger til pensjonisttilværelsen. Foto: Hanne Marie Aabel
Nina Skoglunn (39) gjemmer unna penger til pensjonisttilværelsen. Foto: Hanne Marie Aabel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finanskrisen har fått folk i sparemodus. Både Norges Bank og analysebyrået Makrosikt tror folk vil spare mer i tiden som kommer. Noen vil sette av penger til pensjonisttilværelsen. Inngår du en avtale med en bank eller et forsikringsselskap om pensjonssparing, får du dessuten skattefordeler av dette.

Les også: De smarte gjør dette nå

Men vet folk hva de får i pensjon? Vi har spurt fem på gata:

1. Sparer du selv opp til din pensjonstilværelse?2. Vet du hva du får i pensjon?3. Hvordan ser du for deg alderdommen din?

Vet du forresten hvordan du regner ut din pensjon? Bruk kalkulatoren

Nina Skoglunn (39)

1. - For å sikre meg senere sparer jeg veldig mye privat. I stedet for å kjøpe for eksempel en dunjakke jeg har veldig lyst, legger jeg de pengene bort i "pensjonskassa".2. - Jeg har ikke regnet ut hvor mye jeg kommer til å få i pensjon.3. - Jeg gleder meg til pensjonstilværelsen, samtidig som jeg er veldig spent på fremtiden. Jeg er usikker på om oljefondet fortsatt strekker til, og om det eventuelt blir en omstilling. Det er derfor jeg synes det er viktig å sikre meg penger nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.