- Jeg vil ha en liten hund

Helst uten rabies og adferdsproblemer.

Slik ser informasjonen som kommer opp fra dyrets ID-nummer ut. Vi har tatt bort personlig informasjon. Foto: Faksimile: Dyreidentitet.no
Slik ser informasjonen som kommer opp fra dyrets ID-nummer ut. Vi har tatt bort personlig informasjon. Foto: Faksimile: Dyreidentitet.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt til å skaffe deg en firbent turkamerat eller en hårete ball som kan hente avisen? Skal man tro fagfolket, er ikke dette gjort i en håndvending. Du må blant annet bestemme deg for rasen, hvor du skal kjøpe den, du må innhente informasjon om hundens familie og kanskje til og med gå på rødt i tollen.

På "Dyr og Utstyr" på Finn.no, får vi 7882 treff. Her er hunder, katter, hester og diverse andre kjæledyr til salgs. Men er det greit å kjøpe dyr på nettet?

- Det er en veldig dårlig idé å kjøpe dyr på nettet usett. Kjøp som dette må planlegges. Har du tid til å ha en hund? Hvilken livssituasjon er du i? Passer det med en hund i familien? Sier Sigbjørn Hesthammer Storli, leder i Smådyrpraktiserende veterinærers forening, en særforening i Den norske veterinærforening.

Hvis du skal ha en hund bør du ha tid til stell og tur hver dag, og flere ganger om dagen, i 10-15 år fremover. Dessuten må du spørre deg: Har du råd til å ha hund?

- Dette er med andre ord ingen impulshandling, sier Hesthammer Storli.

Når du vet om du har tid til å ta vare på hunden, bør du gjøre research for å finne ut hvilken rase som passer deg. - Du kan snakke med andre som har rasen du er interessert i. Da kan du avdekke om det er riktig hund for deg. Sjekk hvilke særegenheter og sykdommer som kan følge med rasen. Når du har funnet ut av dette, da kan du begynne å lete etter hunden, sier Hesthammer Storli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer