Sparepenger

«Jeg vil ta ut alle pengene mine, takk»

Kan du troppe opp i banken og si dette uten videre?

SPARING: Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer forskjellene på å spare i fond og på konto. I saken under kan du lese om hva som skjer hvis du drar til banken og ber om å få ut alle sparepengene du har stående der. Video: Michael S. Jæger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har noen av sparepengene sine stående på konto uten noen form for bruksbegrensning, og dette kan være relativt store beløp vi har spart opp over tid.

Så, hva skjer hvis du går til banken og ber om å få ta ut alle pengene dine? Det er jo tross alt dine penger!

DinSide har spurt Finanstilsynet og Skatteetaten om hvordan de ville reagert på et uttak i millionklassen, og hørt med forbrukerøkonomen om det er et smart trekk å ta ut alle pengene sine.

- Ikke forvent en halv million på dagen

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 svarer følgende på spørsmål om en person med 500 000 kroner på sparekonto, for eksempel, bare kan be om å få ut disse pengene:

- Nei, du kan ikke forvente å få ut en halv million i kontanter på dagen. Utover minibanken, er nemlig bankkontor nå kontantløse. Dette er forresten en av grunnene til at vi aldri hører om bankran lenger, for det er jo ingen penger i banken.

- For uttak av større beløp må det det gjøres individuelle avtaler. Du må rett og slett bestille uttak, legger han til overfor DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer