Jentene angrer mandager

Mandagen er dagen da norske jenter kjøper flest angrepiller.

Uforpliktende sex kan føre til anger dagen derpå... Foto: Colourbox.com
Uforpliktende sex kan føre til anger dagen derpå... Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I følge leder Anne Markestad i Norges Farmaceutiske Forening er mandagen dagen da flest jenter kjøper angrepille på apoteket. Men en ny trend viser at nå kjøper gutta inn pillene på fredagen.

- Det er en ny trend at stadig flere gutter kommer og kjøper angrepiller, men dette gjelder i enkelte områder av landet, sier Markestad.

Hun påpeker at dette kan være utfordrende fordi da får ikke jenta som skal bruke pillen den nødvendige informasjonen.

- Ettersom det ofte er en del spørsmål rundt bruken av angrepille, særlig blant de yngste jentene, kan dette være en utfordring. Jenter bør ikke bruke pillen mer enn en gang per syklus, og apotekene er opptatt av å gi veiledning rundt bruken dersom det er behov for det, sier hun.

Les også: Abortboom etter pillekritikk

Høysesong

Tall fra Farmastat og Legemiddelindustriforeningen (LMI) viser at sommermånedene og desember og januar er høysesong for angrepiller.

- Festkulturen i førjulsmånedene er nok årsaken til denne boomen. Ikke alle har aksept for å bruke p-piller hjemme, og da brukes nødprevensjon i større grad, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer