Jenter får også ølmage

Fredagspils og pappvin får skylden.

Publisert
Sist oppdatert

Julebordsesongen er i full sving. For mange betyr det at de blir mer tørste og har større behov for å drikke.

Og selv om det kan friste aldri så mye med en kald pils, et kjølig glass hvitvin eller en søt drink, så er det nok vann som i aller høyeste grad bør slukke tørsten.

En ny undersøkelse viser at kontinentale drikkevaner gjør at vi stadig legger på oss rundt midjen. Studien presentert på legenes riksstevne i Gøteborg.

Les også: Denne forkorter livet ditt

Skjulte kalorier

Øl og annen alkoholholdig drikke har lett for å ende som fett rundt livet. Skal du gå ned i vekt, må du også tenke på alkohol- og ølinntaket.

En halvliter pils gir 185 kcal - om lag et tredels måltid. Tre halvlitere gir 550 kcal og tilsvarer et solid måltid. Spiser du i tillegg snacks, kan du fort få i deg halvparten av de kaloriene du trenger i løpet av et døgn. En halv liter rødvin gir også en del kalorier - 340 kcal.

Større midjemål

I studien deltok 1135 menn og kvinner i alderen 37 til 61 år. Av disse var hver andre mann og nesten hver tredje kvinne overvektig. Studien viser at jo mer alkohol man drikker desto større ble midjemålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer