- Jern øker fertiliteten

Ønsker du å bli gravid? Da kan jerntilskudd være tingen. For kvinner som tar tilskudd av jern, blir lettere gravide, mener amerikanske forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser at kvinner som tar jerntilskudd, reduserer risikoen for nedsatt fruktbarhet, sammenliknet med kvinner som ikke tar ekstra tilskudd.

- Kvinner som har høyere inntak av ikke-hemjern har lavere risiko for fruktbarhetsproblemer knyttet til eggløsningen, sammenliknet med kvinner som har lavt inntak av jern, eller spiser mest hemjern, sier studieleder Dr. Jorge E. Chavarro ved Harvard School of Public Health i USA, til Health Day. Hemjern er en type jern som blant annet finnes i kjøtt, mens ikke-hemjern også finnes i flere typer grønnsaker.

Her er ni andre tips som kan hjelpe deg på vei.

Dr. Jennifer Wu, gynekolog ved Lenox Hill Hospital i New York City, støtter funnene, men hevder det må mer forskning til.

- Det vil være en enkel løsing på nedsatt fruktbarhet hvis jern spiller en såpass stor rolle, men disse funnene baserer seg kun på én studie. Det må flere studier til, med flere testpersoner, for å identifisere hvor mye jerntilskudd kvinner som ønsker å bli gravide må ta, sier hun.

Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky ved Din Kost, har imidlertid ikke hørt om at jern kan virke fremmende på fertiliteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer