Jet tapte

Konkurransetilsynet ville ikke pålegge Shell, Esso og Statoil å levere bensin fra sine norske raffinerier til bensinstasjonkjeden Jet.

Jet tapte
Publisert

Da bensinstasjonkjeden Jet begynte å bygge opp ubetjente stasjoner i Norge i 1990, viste analyser eieren Du Pont foretok, at Norge hadde den høyeste fortjenesten i Europa på markedsføring av bensin. Jets strategi har derfor vært å selge bensin billigere enn andre.

Jet ønsker å tilby priser som er 25 øre lavere enn den konkurrentene oppgir på sine pumper. - Den effektive prisforskjellen skal ligge på rundt 15 øre når man tar hensyn til konkurrentenes rabatter, sier administrerende direktør Bjørn Helge Sørensen i Jet Du Pont Norge AS.

Vil ikke levere

Markedslederne Statoil og Esso fant etterhvert ut at de ikke kunne leve med en konkurrent som lovet deg at du alltid sparte en tier på hver tank du fylte. De har ønsket å matche Jets priser, og dette har ført til at hyggelige priskriger med jevne mellomrom har brutt ut i Syd-Norge.

Fra å ha den høyeste fortjenesten, har norske bensinselgere i flere år nå solgt bensin uten fortjeneste overhodet i store deler av landet. Det er ikke rart de er sure på Jet. Så sure er de, at de har nektet Jet å kjøpe bensin fra sine norske raffinerier. Norske raffinerier produserer omtrent dobbelt så mye bensin som det forbrukes i Norge. Men man har likevel oppgitt kapasitetsproblemer som årsak til at Jet ikke får bensin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer