Hvordan finne drømmejobben

Jo, alle kan finne drømmejobben

Med disse tipsene, kan du knekke koden.

DRØMMEJOBBEN: Relevant utdannelse og bakgrunn er selvsagt viktig, men det er ikke alt som teller. Få eksperttipsene under. Illustrajsonsfoto: Scanpix.
DRØMMEJOBBEN: Relevant utdannelse og bakgrunn er selvsagt viktig, men det er ikke alt som teller. Få eksperttipsene under. Illustrajsonsfoto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Skulle du ønske at du jobbet med noe helt annet enn det du gjør i dag? Eller føler du at du ikke har riktig utdannelse eller bakgrunn for jobben du egentlig drømmer om?

Her får du en god nyhet: alle kan lande drømmejobben sin.

Det skjer ikke av seg selv, men følger du karriereekspertenes oppskrift, er sjansen der for å lykkes.

Mette Ljungquist Marstrander
, partner og seniorrådgiver ved Karrierehuset, og Trine-Lise Jagge, daglig leder og operativ hodejeger ved Dynamic People, forklarer deg hvordan du kan gå fram.

Dette er drømmejobben

Først må du ha klart for deg hva som er den ultimate drømmejobben din.

– Drømmejobben finner du først når du vet hva du virkelig brenner for og som engasjerer deg. Du må starte med å spørre deg selv hva det er som gjør deg nysgjerrig, interessert og engasjert, tipser Jagge.

Hun tenker at drømmejobben er den jobben som du gleder deg til å gå til hver dag. Det er jobben der du virkelig kan utmerke deg, jobben der du viser et stort engasjement og virkelig har innsikt i hva den går ut på. Drømmejobben må være den du er genuint interessert i, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.