Jo, du må levere

Hvis ikke, må du ut med 50 prosent skatt på februarlønnen.

Frem med lappen: Ifølge Skatteetaten må alle levere skattekort til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard
Frem med lappen: Ifølge Skatteetaten må alle levere skattekort til arbeidsgiver. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke allerede levert skattekort til din arbeidsgiver, bør du gjøre det nå. Og dersom du tilhører en av dem som tror at det fysiske skattekortet er passé, så bør du bite deg merke i neste sitat:

- Noen bedrifter henter opplysninger elektronisk hos oss, men arbeidstaker plikter likevel å levere skattekortet til arbeidsgiver, sier Lise Halvorsen hos Skatteetaten.

Dette kan også være verdt å merke seg dersom du er arbeidsgiver.

Det er ikke tilstrekkelig at den ansatte oppgir riktig trekkprosent til sin arbeidsgiver. Skattekortet må, ifølge loven, leveres. Og hvis skattekortet for 2009 ble brukt for januarlønnen i 2010, og du fremdeles ikke har levert det nye skattekortet i februar, skal det trekkes 50 prosent skatt av all lønn du har fått utbetalt i 2010, også januarlønnen.

KALKULATOR: Din skatt i 2010

Lever heller "galt" kort

Dersom du mener at trekkprosenten på ditt tilsendte skattekort er feil og du venter på et nytt, så lever heller ditt nåværende skattkort mens du venter. Et eventuelt korrigert skattekort kan leveres arbeidsgiver på et senere tidspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.