Jo, Elkjøp HAR prisgaranti

Trond Bie (26) fikk 650 kroner tilbake.

Trond Bie (26) fikk penger tilbake da han følte han hadde gjort et dårlig kjøp. Foto: Per Ervland
Trond Bie (26) fikk penger tilbake da han følte han hadde gjort et dårlig kjøp. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjøpte en vannkoker og en kaffekvern på Elkjøps megastore i Lørenskog til en totalpris av 1.500 kroner, men da jeg kom hjem følte jeg meg lurt.

Trond gjorde nemlig noen undersøkelser på internett etter at han kom hjem med varene og fant ut at nettbutikkene NetOnNet og Komplett solgte varene han hadde kjøpt, mye rimeligere.

- Jeg printet ut prisene fra nettet og gikk tilbake til butikken, forteller Trond.

Han var usikker på om det ville føre frem, men ble hyggelig henvist til kassen. Der holdt det å vise frem prisene fra konkurrentene.

Sparte 650 kroner

- Jeg så at det ble slått inn "prisgaranti" på kassen, og jeg fikk umiddelbart tilbake 650 kroner, sier Trond. - Elkjøp regner kanskje ikke med at de som handler der, faktisk gidder å undersøke priser andre steder.

Trond synes Elkjøps strategi er litt merkelig med tanke på at varene var så mye dyrere enn andre steder, men er godt fornøyd med å ha fått pengene tilbake.

- Jeg ble litt overrasket, men det fungerte jo veldig fint.

Sparte 700 kroner på å bytte inn varen - i samme vare!

Christian Brekke, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, ønsker prisbevisste kunder velkommen til Elkjøp.
Christian Brekke, kommunikasjonsrådgiver i Elkjøp, ønsker prisbevisste kunder velkommen til Elkjøp. Vis mer


Fortsatt prisgaranti?

Mange husker at Elkjøp var en av butikkjedene som reklamerte aktivt for prisgaranti for noen år siden. Prisgarantien innebar at om du fant en vare som er billigere et annet sted, så fikk du samme pris hos Elkjøp. Hadde du allerede kjøpt varen, fikk du differansen tilbake. Men i det siste har det vært stille rundt prisgarantien. Christian Brekke i Elkjøp forklarer:

- Vi har ikke prisgaranti, men 30 dager åpent kjøp. Lovverket stiller strenge krav til hvordan man markedsfører en slik prisgaranti, og derfor har vi valgt å ikke kommunisere det ut til kunden slik vi gjorde før. Vi har altså utelatt ordet prisgaranti i markedsføringen vår, sier Brekke.

Han understreker at alle kunder som møter opp i Elkjøps butikker, likevel vil oppleve at butikkene strekker seg langt for å møte konkurrenter på pris.

- Ja, og det gjelder enten det er priser fra vår egen nettside, eller priser fra konkurrenter, sier Brekke, som også viser til hent i butikk-tjenesten til Elkjøp som sikrer deg nettprisen i butikk.

Se mer: Sikre deg nettprisen med Collect@Store

Verdt å merke seg er det også at Elkjøp har 30 dagers returrett, som i mange tilfeller kan fungere som en prisgaranti.

Men her tar vi Elkjøp på fersken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer