Termingebyr på boliglån

Jo lavere lån, jo mer utgjør termingebyret

Husk at du kan forhandle deg til lavere gebyr.

AVSLØRENDE SUMMER: Har du et boliglån i en bank som tar 50 kroner i termingebyr, vil dette si at gebyrene utgjør 600 kroner i året og 15.000 kroner totalt hvis du har nedbetalingstid på 25 år. Det finnes banker med lavere eller ingen termingebyr, og husk at du kan prute slik som på rentene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
AVSLØRENDE SUMMER: Har du et boliglån i en bank som tar 50 kroner i termingebyr, vil dette si at gebyrene utgjør 600 kroner i året og 15.000 kroner totalt hvis du har nedbetalingstid på 25 år. Det finnes banker med lavere eller ingen termingebyr, og husk at du kan prute slik som på rentene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du boliglån, betaler du gjerne termingebyr. Dette er et gebyr du eventuelt betaler hver måned for å få lov til å betale ned på lånet ditt.

Som alle andre gebyr knyttet til lånet ditt, skal termingebyret inngå i den effektive renten, altså renten som viser hva du faktisk betaler for lånet. Derfor er det alltid denne renten du bør vurdere når du sammenlikner rente fra ulike banker, skriver Norsk Familieøkonomi.

Dette understreker også Elisabeth Realfsen i Finansportalen:

- Ikke se deg blind på termingebyrene. Det er den effektive renten som er den riktige prisen, og denne tar hensyn til både nominell rente, betalingshyppighet og termingebyr, sier hun.

Hos Finansportalen kan du sammenlikne boliglånet ditt med andre og finne det beste alternativet for deg, eventuelt bytte bank om du ikke er fornøyd.

Flest tar 50 kroner i gebyr

I fjor vår sjekket Dinside termingebyrene hos flere banker, og nå har vi gjort det samme. Undersøkelsene våre fra i år, nærmere bestemt mandag 13. august 2018, viser at det ikke er store endringer fra forrige gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer