– Jo, Sony Xperia-mobiler kan sprekke helt av seg selv!

Vant over Expert da skjermen på Sony-mobilen plutselig knuste.

KJENNER PROBLEMET: Daglig leder Marthe Vika i easyFiks har sett så mange knuste Sony Xperia-mobiler at hun er sikker på at de sprekker helt av seg selv.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PRIVAT
KJENNER PROBLEMET: Daglig leder Marthe Vika i easyFiks har sett så mange knuste Sony Xperia-mobiler at hun er sikker på at de sprekker helt av seg selv. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Fordi jeg ikke hadde fått meg riktig SIM-kort ennå, hadde jeg knapt hatt mobilen utenfor huset, forteller Lillian Hella til Dinside.

Likevel, bare halvannen måned etter at hun kjøpte Sony Xperia Z3-mobilen på Expert, oppdaget hun en sprekk i skjermen. Og samme dag som hun skulle levere den tilbake, utvidet sprekken seg til glassbaksiden, også.

- Jeg kunne ikke skjønne hvor sprekken kom fra, for jeg syntes jeg hadde vært veldig forsiktig med den, sier Hella.

Expert var av en annen oppfatning: Deres verksted mCare mente Hella selv hadde utsatt Sony-mobilen for en slag- eller klemskade, og butikken ville ikke betale for reparasjonen.

- Det var et standardsvar, som jeg følte ikke ga svar på noen av spørsmålene, sier hun.

Hella ga seg ikke. Etter å først ha tatt saken videre med Forbrukerrådet, og så videre til Forbrukertvistutvalget (FTU), har hun nå nærmere ett år etter vunnet over Expert. Noen mener nemlig at Sony-mobiler kan sprekke av seg selv.

LES OGSÅ: Er Sony Xperia Z5-telefonene virkelig vanntette? «Ja, men du bør ikke bruke dem under vann!»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.