Jobb: arbeidssøker

Alle piler peker oppover, og arbeidsmarkedet er i stadig bedring. Det viktige for deg som går ut og inn av vikariater, er å ha en pågående og seriøs holdning til din status som jobbsøker. Her er vår veileder, første gang publisert 4. mars i fjor.

Publisert
Sist oppdatert

"Norsk økonomi er nå inne i en klar konjunkturoppgang. Produksjonsveksten er sterk og arbeidsmarkedet viser tegn til bedring", meldte Statistisk sentralbyrå i desember.

Jobb med jobben

Tiden er med andre ord inne for å satse, etter et år med sterk økning i arbeidsledigheten, særlig blant akademikere. Meld fra til drosjeeieren og butikksjefen at du fra nå av blir å betrakte som upålitelig arbeidskraft, og fokuser på det du egentlig vil ha: jobben du har utdannet deg til.

Det er nemlig viktig, i følge leder Vidar Grøtta ved Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo

- Først og fremst bør du definere deg som arbeidssøker, ikke arbeidsledig, mener han- Husk at det krever en god del energi å søke jobb. Du skal lete etter ledige jobber, ringe, skrive søknader, og stille opp på intervjuer

- Hvis du har økonomi til det, er det bedre at du søker jobb på heltid enn at du bruker opp energien din på jobber du er overkvalifisert til. Vi ser for ofte at folk drukner seg på RIMI-jobben, og mangler overskudd til å søke andre jobber. Havner du i den situasjonen, risikerer du kanskje å måtte forklare at du har vært et par år i en lite relevant jobb, sier Grøtta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer