Forsikring fra arbeidsgiver

Jobb-forsikringene som er gull verdt

Én forsikring er lovbestemt på alle arbeidsplasser, men utover den varierer forsikringene ansatte kan få fra jobben. Og noen yrker er kjent for ekstra «gullgode» forsikringsordninger.

DEAL OR NO DEAL: I arbeidskontrakten din er det mye som er like viktig å sjekke som lønn, som for eksempel hvilke forsikringer arbeidsgiver kan tilby deg. Foto: Shutterstock/NTB
DEAL OR NO DEAL: I arbeidskontrakten din er det mye som er like viktig å sjekke som lønn, som for eksempel hvilke forsikringer arbeidsgiver kan tilby deg. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig skrev Dinside om hvordan du forhandler opp lønna di, og i den forbindelse nevnte vi også at det er mye mer enn lønn du bør være opptatt av når du skal legge fram kravene dine overfor arbeidsgiver.

Gode forsikringsordninger er nemlig andre ytelser fra jobben som kan komme godt med.

Forsikringen alle ansatte har

Yrkesskadeforsikring er lovbestemt i Norge, og alle arbeidsgivere plikter å ha denne forsikringen for sine ansatte. I offentlig og kommunal sektor er utvidede forsikringsprogram avtalt, mens i privat sektor er det full avtalefrihet, med mindre noe er tariffestet.

– Det er ikke uvanlig i små bedrifter, og noen bransjer, at lovbestemt yrkesskadeforsikring er den eneste forsikringen arbeidstakere har fra arbeidsgiveren sin, sier visepresident Kjetil Lein i NITO til Dinside.

VIKTIG: Pensjon fra jobben bør du være like opptatt av som lønn. Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan pensjonen du får er sammensatt. Video: Storebrand Vis mer

«De fire store»

Utover lovbestemt yrkesskadeforsikring, er det ganske vanlig å utvide med ulykkesforsikring, som dekker fritida til den ansatte også, ifølge Lein.

Forsikring for «annen sykdom» dekker arbeidsuførhet som følge av andre sykdommer enn yrkessykdommer, og er en kostbar forsikring for bedriften. Også denne forsikringen er oftere inkludert i større bedrifter, sammenlignet med små bedrifter.

Gruppelivsforsikring, altså ved dødsfall uansett årsak, er også noe som mange store og mellomstore bedrifter inkludere sin personalforsikringspakke, og det er bedriftene som velger forsikringssum.

–Så, den «klassiske» forsikringspakken består av disse fire forsikringene: Yrkesskade, fritidsulykke, annen sykdom og gruppeliv, oppsummerer Lein.

Yrkene med de beste forsikringene

I noen bransjer er det stor konkurranse om kompetanse, og der er det typisk spesielt gode ordninger for å tiltrekke seg ettertraktede ansatte.

– Et godt eksempel på dette er olje- og offshorenæringen og finans- og forsikringsbransjen, der omfattende forsikringsprogram med høye summer er vanligere, sier Lein, og fortsetter:

– I oppstartsbedrifter og innen enkelte bransjer, derimot, er det mindre vanlig å kjøpe forsikringsutvidelser.

Et veldig godt forsikringsprogram inneholder gjerne utvidede summer på personalpakken, reiseforsikring som også omfatter ferie- og fritidsreiser og eventuelt hele familie, samt helseforsikring, ifølge ham.

Mister du dette, krev 40.000,- i lønnsøkning

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand har tidligere påpekt hvor viktig pensjon og forsikring fra jobben er. Om du har 500 000 kroner i årslønn, kan du fort tjene 27 000 kroner ekstra årlig ved å velge en arbeidsgiver som har gode ordninger.

– Hvis arbeidsgiveren kun har minimum av det som er lovpålagt og ingen forsikring, må du spare til pensjon privat for å få en like god pensjonsinntekt. Du må også kjøpe forsikringer selv i tilfelle noe skulle skje deg, sa Tvetenstrand til Dinside.

– Dersom du må gjøre dette med ferdig skattede penger, bør du be om cirka 40 000 kroner mer i lønn. Det er mye penger, men det absolutt viktigste er å faktisk sette i gang sparing og tegne forsikringene, la hun til.

Les mer her:

– Vær opptatt av mer enn lønn

Kan gode forsikringsavtaler gå utover lønn, og er dette noe arbeidstakere bør være oppmerksomme på?

– Bedrifter med utvidede personalforsikringer, gjerne med høye summer, beregner ofte en verdi av dette godet for å illustrere den totale pakken av goder som den ansatte får, hvor lønn også er én av godene, svarer Lein.

Denne pakken kan også bestå av andre typer goder, for eksempel pensjon, mobil, avis, parkering, treningsfasiliteter og rabattordninger.

– Som ansatt bør du derfor se på hele pakken av goder, ikke bare lønn. Det er viktig for arbeidstakere å sette seg inn i hvilke forsikringer de har gjennom arbeidsgiver, slik at de kan fylle på med private dekninger dersom de har behov for det, anbefaler han.

Kan arbeidstakere som ikke ønsker forsikring via arbeidsgiver reservere seg mot dette?

- Det er uvanlig at du som arbeidstaker kan reservere seg mot å delta i forsikringene fra jobben, svarer Lein overfor Dinside.

- Fordelen med å være med i en kollektiv forsikringsordning er imidlertid at du får tilgang til gode forsikringsløsninger du ikke nødvendigvis får kjøpt som privatperson, avslutter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer