Dagpenger ved permittering

Jobb i landbruket og behold dagpengene

Onsdag ble det bestemt at dagpengemottakere som arbeider i landbruket bare trenger å føre halvparten av timene på meldekortet.

JOBBE SOM PERMITTERT? Landbruket trenger arbeidskraft, og vil la deg føre halvparten av det du jobber på meldekortet hvis du jobber innen jordbruk, skog og gartneri. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JOBBE SOM PERMITTERT? Landbruket trenger arbeidskraft, og vil la deg føre halvparten av det du jobber på meldekortet hvis du jobber innen jordbruk, skog og gartneri. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med et rekordhøyt antall permitterte, som i disse dager venter på dagpenger fra Nav, er det samtidig et stort behov for arbeidskraft i landbruket i tiden fremover. Årsaken er at tusenvis av utenlandske sesongarbeidere ikke får innreisetillatelse under coronakrisen.

Onsdag varslet regjeringen at det innføres en midlertidig ordning, der dagpengemottakere som tar seg jobb innen jordbruk, skogbruk og gartneri, bare fører halvparten av timene de jobber, på meldekortet til Nav.

Resultatet er ventet å bli at de som er permittert og tar seg jobb i landbruket vil tjene på det - samtidig som man sikrer landbruket arbeidskraft.

Slik skal ordningen fungere

Regjeringen skriver i en pressemelding at det for mange dagpengemottakere i utgangspunktet ville vært lite lønnsomt å ta arbeid i landbruket, fordi dagpenger per time er høyere enn timelønn i landbruket.

Antall timer som føres på meldekortet er da lavere enn det antallet timer man jobber og får betalt for. I praksis betyr dette at de som tar seg jobb i landbruket, det vil si innen jordbruk, skogbruk og gartneri, vil tjene på det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.