Sommerjobb 2022

Jobb-tabben kan koste deg stipendet

Det er flere ting du må passe på om du skal ha sommerjobb – blant annet må du påse at du ikke tjener for mye.

IKKE PLUKK FOR LENGE: Jordbærplukking er en vanlig sommerjobb for mange unge, men de skal ikke plukke til langt på natt. Foto: NTB
IKKE PLUKK FOR LENGE: Jordbærplukking er en vanlig sommerjobb for mange unge, men de skal ikke plukke til langt på natt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du vil skaffe deg sommerjobb, kan det være lurt å begynne å søke allerede nå.

Ifølge Finn.no har det vært en økning på over 80 prosent i antall nye sommerjobbstillinger i første kvartal i år (januar, februar og mars) sett mot samme periode i fjor.

– Sammenlikner vi samme periode i 2022 mot 2019, som var et normalt år uten corona-pandemien, er det over 100 prosent økning i antall stillingspubliseringer for sommerjobb, sier Christopher Ringvold, jobbanalytiker og leder for Finn Jobb, til DinSide.

Mest søkt etter – akkurat nå

Så, er du på jakt etter sommerjobb, er det altså veldig gode sjanser nå. Det er mye ledig innenfor en rekke ulike bransjer.

– Det vi også ser, er at mange av sommerjobbstillingene utlyses i månedene februar, mars og april. I tillegg er dette stillinger som er veldig populære. «Sommerjobb» er det mest brukte søkeordet på Finn Jobb akkurat nå, så om du ønsker å sikre deg en stilling, er det nok smart å være tidlig ute, sier Ringvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.