Sommerjobb 2022

Jobb-tabben kan koste deg stipendet

Det er flere ting du må passe på om du skal ha sommerjobb – blant annet må du påse at du ikke tjener for mye.

IKKE PLUKK FOR LENGE: Jordbærplukking er en vanlig sommerjobb for mange unge, men de skal ikke plukke til langt på natt. Foto: NTB
IKKE PLUKK FOR LENGE: Jordbærplukking er en vanlig sommerjobb for mange unge, men de skal ikke plukke til langt på natt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du vil skaffe deg sommerjobb, kan det være lurt å begynne å søke allerede nå.

Ifølge Finn.no har det vært en økning på over 80 prosent i antall nye sommerjobbstillinger i første kvartal i år (januar, februar og mars) sett mot samme periode i fjor.

– Sammenlikner vi samme periode i 2022 mot 2019, som var et normalt år uten corona-pandemien, er det over 100 prosent økning i antall stillingspubliseringer for sommerjobb, sier Christopher Ringvold, jobbanalytiker og leder for Finn Jobb, til DinSide.

Mest søkt etter – akkurat nå

Så, er du på jakt etter sommerjobb, er det altså veldig gode sjanser nå. Det er mye ledig innenfor en rekke ulike bransjer.

– Det vi også ser, er at mange av sommerjobbstillingene utlyses i månedene februar, mars og april. I tillegg er dette stillinger som er veldig populære. «Sommerjobb» er det mest brukte søkeordet på Finn Jobb akkurat nå, så om du ønsker å sikre deg en stilling, er det nok smart å være tidlig ute, sier Ringvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer