Jobb-trøtthet rammer innadvendte

Innadvendte personer blir lettere trøtte og utmattede på jobben enn mer utadvendte personer blir. Trøtthet har igjen betydning for om man blir utbrent eller ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Forholdene på arbeidsplassen og i privatlivet bestemmer sammen med personlighetstrekk din risiko for å bli utbrent. De færreste blir utbrent, men mange opplever forstadiet med at man føler seg trøtt og utmattet i lange perioder. Psykologer ved Tilburg-universitetet i Nederland testet over 700 personer i en periode på to år for å kartlegge hvilke typer personlighetstrekk som disponerer for slik trøtthet og utmattelse på jobben.

Hvert halvår fylte personene ut et spørreskjema som kartla personlighetstrekk, deres evne til å takle problemer, jobbstress og støtte fra kolleger, familie og venner. Analysene viste at innadvendte personer har større risiko for å føle seg trøtte og utmattede enn det utadvendte personer har.

Til sin overraskelse fant også forskerne at mental og fysisk trøtthet går hånd i hånd. Man kan ikke være fysisk trøtt uten å være mentalt trøtt, og vice versa.

Studien er en del av et forskningsprogram om trøtthet og utmattethet, såkalt fatigue, i arbeidslivet. Her i Norge har Universitetet i Oslo gjort en studie av ulike arbeidsgrupper. En av konklusjonene var at de som har muligheter for å ta pauser i løpet av dagen, og muligheten til å avspasere eller være syk, har mindre risiko for trøtthet og utmattelse på jobben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer