Jobber bedre hvis sexlivet er bra

Når de danske politimennene kommer tilbake fra kjærlighetskurs kommer de til å gjøre en kjempejobb.

Publisert
Sist oppdatert

Jobber bedre hvis sexlivet er bra
Når de danske politimennene kommer tilbake fra kjærlighetskurs kommer de til å gjøre en kjempejobb.

Hvis du har god og givende sex med partneren din er sjansene store for at du også gjør en glimrende jobb mellom åtte og fire.

Det tror i hvert fall det danske politivesenet, der politimennene blir sendt på sex- og samlivskurs, skriver den svenske avisen Expressen.

Minsket sexlyst hos yrkesaktive mennesker er et kjent problem. Mange brenner alt kruttet på jobben og har ikke så mye igjen til forholdet - noe som i lengden kan føre til depresjoner.

- Halvparten av de kvinnene som kommer på kursene mine har mistet lysten. Folk sliter seg ut på jobben. Det første tegnet på utbrenthet er at sexlysten går ned, sier sexterapeuten Ylva Franzén til avisen.

Derfor satser næringsliv og fagforeninger i Danmark på kurs i sex og samliv. Snart skal 500 politimenn fra Jylland sette seg på skolebenken.

- Det er utrolig mange ansatte i politivesenet som har problemer i parforholdet på grunn av hverdagen. Det er mange skilsmisser i politiet, og derfor har vi ansatt en sexolog, sier Arne Sögaard Kristiansen vid Haderslevpolisen.

Og legger til:

- Jo bedre man har det hjemme med partneren, jo bedre politimann blir mann.

Sex og jobb
* 14 prosent sier at sexlivet påvirkes negativt av jobben.
* 64 prosent er fornøyd med sexlivet.
* 70 prosent sier de har sex sjeldnere enn én gang i uken.
* Færre enn én av ti har søkt profesjonell hjelp.

Mozon.no, 27.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer