Jobber FOR svart arbeid

- Pengene du tjener tilhører deg, og ingen andre, sier mannen bak Svartarbeid.no.

Noen synes det er ekstra tungt å betale skatt. Foto: Per Ervland
Noen synes det er ekstra tungt å betale skatt. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens mange nå sitter og legger siste hånd på selvangivelsen, er det noen som jobber for svart arbeid og kaller det økonomisk selvforsvar.

- Jeg anser Svartarbeid.no som en seriøs hjemmeside, og det er absolutt ikke ment som en fleip, sier grunnleggeren av siden, Bent Johan Mosfjell, til DinSide.

Han opplyser imidlertid at de for tiden jobber lite med siden på grunn av andre prosjekter og forpliktelser, og at det derfor er færre enn 100 unike besøkende innom om dagen.

- Tanken bak siden er at mennesker eier seg selv og også produktet av eget arbeid. Pengene du tjener, tilhører derfor deg, og ikke noen andre. Skatt innebærer at staten forsyner seg uten din tillatelse, noe som vi mener er umoralsk, sier Mosfjell, som også er en av personene bak nettavisen Liberaleren.no.

Rike menn kjøper svart arbeidskraft

Drivkraften til Mosfjell er en klar ideologisk overbevisning med bakgrunn i libertarianisme. Ideene er lite utbredt i Norge, men i USA finnes det flere millioner libertarianere som deler samme syn som Mosfjell, nemlig at du selv skal få disponere de pengene du tjener.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer