Nav-skandalen

Jobber med å finne de berørte

Arbeidet har høyeste prioritet, ifølge departementet. Hvor lang tid det vil ta før kompensasjonen kommer, kan verken de eller Nav si noe om.

NAV-SKANDALEN: Hvor lang tid det vil ta før de som er berørt av nav-skandalen får kompensasjon, er for tidlig å si, ifølge både Nav og departementet. Men de vil begynne å ringe til mulige ofre allerede torsdag. Foto: NTB SCanpix
NAV-SKANDALEN: Hvor lang tid det vil ta før de som er berørt av nav-skandalen får kompensasjon, er for tidlig å si, ifølge både Nav og departementet. Men de vil begynne å ringe til mulige ofre allerede torsdag. Foto: NTB SCanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom det fram at Nav i flere år har hatt en feilaktig praksis som har rammet stønadsmottakere ved reiser innad i EØS.

Dette har ført til kutt i sykepenger og AAP for enkelte, mens andre har fått urettmessige dommer og i verste fall fengselstraff.

Både Nav-direktøren og Arbeids- og sosialdepartementet beklaget dette på det sterkeste under mandagens pressekonferanse.

Nå skal arbeidet med å finne de som er berørt, være i gang. Hvor lang tid det kan ta før man får en kompensasjon, kan verken Nav eller departementet si noe om.

NTB melder onsdag ettermiddag at Nav har opprettet en innsatsgruppe som torsdag begynner å ringe rundt til mulige ofre i trygdeskandalen.

- Ta kontakt

Dinside har spurt Nav om hvordan de vil gå frem for å finne alle som er berørt av feil.

- Nav har satt ned en innsatsgruppe som vil gjennomgå alle aktuelle saker. Vi jobber med å få oversikt over hvem som er berørte. Dette er et omfattende arbeid. De 2400 sakene er saker der folk kan ha tilbakebetalingskrav. Vi vil gå grundig igjennom alle sakene, lyder svaret på e-post fra Navs fagavdeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer