Jobbflørt er bra

Publisert
Sist oppdatert

Jobbflørt er bra
Også ledere og ministere som Viktor Norman skal få lov til å flørte på jobben. Det mener psykolog Elsa Almås.

Arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman er nå i medienes søkelys. Han har innrømmet et intenst forhold til en av sine sekretærer for over et år siden. Resultatet av jobbflørten er at Både Norman og sekretæren har brutt sine ekteskap og innrømmer nå åpent at de er kjærester.

Forvaltning av flørt
Psykolog Elsa Almås synes ikke det skal være galt å flørte på jobben. Men hun er samtidig opptatt av at flørten må kunne forvaltes på en god måte:

- Flørt på jobben kan virke som en anerkjennelse og bidra til positiv energi og glede på arbeidsplassen. Flørten kan gjøre oss mer opplagt og motivere oss til å samarbeide mer og gjøre en god jobb, sier Almås.

- Samtidig må man huske på å forvalte flørten på en god måte. Det at man flørter betyr jo ikke nødvendigvis at man har et forhold eller er utro mot sine partnere. Når grensene for flørten blir uklare og det oppstår press eller forskjellige forventninger, kan flørten få negative konsekvenser.

Ikke flørte-forbud
Det at ledere i næringsliv eller politikk har et ekstra ansvar bekymrer ikke Almås. Hun mener at flørten kan bidra til mer levende ledere og ministere og synes ikke noe om et flørte-forbud for mennesker i lederposisjoner.

Kan bli negativt
En annen problemstilling er at flørting på arbeidsplassen også kan skape sjalusi og misforståelser hos andre mennesker. Her bryter Elsas ektemann Esben Esther Pirrelli Benestad inn i samtalen:

- Det finnes jo noen negative konsekvenser av flørten, som sjalusi eller press. Men det er viktig at vi ikke lar grinebiterne få styre verden, avslutter Benestad.

Mozon 23.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer