Arbeidstid i påsken

Jobbreglene for påsken

Spesielt onsdag før påske og påskeaften er litt spesielle.

PÅSKEJOBBING: Det er ikke alle som har halv arbeidsdag onsdag før skjærtorsdag. Foto: Shutterstock/NTB
PÅSKEJOBBING: Det er ikke alle som har halv arbeidsdag onsdag før skjærtorsdag. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken nærmer seg med stormskritt, og det er mange som har planer om å jobbe den uka. Da kommer det sedvanlige spørsmålet opp: Hvilke arbeidsregler gjelder?

For mens mandag og tirsdag etter palmesøndag er vanlige arbeidsdager, skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag er røde dager, kan onsdag før skjærtorsdag og påskeaften være litt spesielle.

Påskeaften er nemlig ikke en helligdag.

Jobbe onsdag i påskeuka

Flere tenker kanskje at onsdag i påskeuka er halv arbeidsdag, men slik er det ikke for alle. I utgangspunktet er det en vanlig arbeidsdag for alle arbeidstakere som jobber på dagtid.

- Jobber du vanlig arbeidstid 8-16, har du ikke krav på å få gå hjem tidligere onsdag før skjærtorsdag, med bakgrunn i arbeidsmiljøloven. Ifølge loven skal det være arbeidsfri fra klokka 18 dagen før søn- og helgedager. Det betyr at dersom det skal arbeides etter klokka 18 denne onsdagen, så må vilkårene for søndagsarbeid være oppfylt, forklarer Camilla Schie-Veslum, arbeidsrettsjurist i Simployer, i en pressemelding.

For deg med vanlig kontorarbeid vil det ikke være tillatt med arbeid etter klokka 18 på onsdagen før skjærtorsdag, med mindre «arbeidets art gjør det nødvendig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer