Hvordan skrive åpen søknad?

Jobbsøker? Unngå å forsvinne i mengden

Det er flere fordeler med å søke på stillinger som ikke er utlyst.

JOBBJAKT: Er drømmejobben ikke utlyst, bør du prøve å sende åpen søknad. I saken under får du oppskriften. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JOBBJAKT: Er drømmejobben ikke utlyst, bør du prøve å sende åpen søknad. I saken under får du oppskriften. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

I et arbeidsmarked med stadig hardere konkurranse, kan det lønne seg å være frampå, skriver Adeccobloggen.

Det er nemlig ikke alle bedrifter som annonserer de ledige stillingene sine. Kanskje har de tenkt å rekruttere internt, eller så har de gjerne ikke kommet så langt som til å lyse ut stillingen ennå.

Og for enkelte stillinger antar bedriftene kanskje at initiativrike kandidater vil ta kontakt uoppfordret - så funderer du på å sende en åpen søknad, har du lite å tape.

- Fundamental annen dynamikk

René Brunsvik, tidligere karriereveileder hos UngInfo og blogger på CV-nerden.no, forklarer at når en stilling er utlyst, er bedriften mentalt forberedt på å gå gjennom en ansettelsesprosess.

- Det viktigste å tenke på med en åpen søknad, er at det er en fundamental annen dynamikk enn når du svarer på en utlyst stilling, sier Brunsvik til Talent Media.

- I en utlyst stilling, har bedriften holdt av tid, vurdert behovene sine og er på aktivt utkikk. Med en åpen søknad er rollene snudd. Arbeidsgiver forventer ikke å få en søknad i fanget, og er ikke mentalt innstilt på det. Det er, med andre ord, ikke arbeidsgiver som «inviterer», men du, og din jobb blir dermed å være et hyggelig og godt «vertskap» for søknadsprosessen, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer