Jobbstress reduserer røyksuget

Å stresse på jobben reduserer faktisk nikotinavhengigheten.

Mye jobb kan føre til at ansatte bare får røykt i fritiden sin, og dermed blir de mindre avhengig. Foto: Colourbox.com og Wikipedia
Mye jobb kan føre til at ansatte bare får røykt i fritiden sin, og dermed blir de mindre avhengig. Foto: Colourbox.com og Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sier at en av de viktigste grunnene til at vi røyker er for å takle stress, og særlig på jobben. Men nå mener ekspertene at jobbstress faktisk kan gjøre røykere mindre avhengig av nikotin, ifølge forskningsnettstedet Alphagalileo.org.

Les også: Den enkleste veien til røykekutt

Studiefunnene, som er publisert i tidsskriftet Tobacco Induced Diseases, motsier selv hypotesen til forskerne!

Hjelper det å bytte fra sigg til snus?

Røykte mindre enn ellers

De tyske ekspertene ved Universitetet i Köln skulle undersøke sammenhengen mellom jobbstress og nikotinavhengighet. 197 røykende testpersoner var med i studien.

For å måle graden av nikotinavhengighet blant testpersonene, og for å få mer kunnskap om deres røykevaner, brukte ekspertene testen: The Fagerström Test for Nicotine Dependence, som er en internasjonal godkjent test som brukes for å måle hvor avhengig røykere er.

Resultatene indikerer at det er sannsynlig at ansatte som opplever mye stress på jobben røyker mindre enn de vanligvis ville ha gjort. Dermed blir de mindre avhengig av nikotin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer