Joda, de blir tatt

Er e-posten din full av spam? Da bør du lese denne saken!

Blir innboksen din fyllt opp med søppelpost? Du er nok ikke alene. Heldigvis er det noen av spammerne som blir tatt og dømt. Foto: Colourbox.com
Blir innboksen din fyllt opp med søppelpost? Du er nok ikke alene. Heldigvis er det noen av spammerne som blir tatt og dømt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du blant dem som opplever at e-posten drukner i søppelpost? Du er nok ikke alene.

- Søppelpost er et kontinuerlig økende problem, og en stor utfordring, spesielt for internettleverandører, sier seksjonssjef Ørnulf Storm i Post- og teletilsynet.

Tall fra 2007 viser at over 11 prosent av alle klager til Forbrukerombudet omhandlet søppelmail på e-post, noe som er en markant oppgang fra tidligere år.

Les også: Slik blir du spam-fri!

Noen blir tatt

Selv om det kan virke som en umulig oppgave å få tatt personene bak de forhatte e-postene, hender det faktisk at noen blir tatt på fersken.

En mann fra New Zealand ble rett før årsskiftet dømt til å betale 100.000 newzealandske dollar (over 400.000 kroner) etter å ha blitt fersket i å delta i et internasjonalt søppelpostnettverk.

New Zealands innenriksdepartement melder at nettverket står bak et av de største søppelpostangrepene i Internetts historie. To andre personer er også siktet i saken.

Nyttig: Slik sikrer du PC-en GRATIS

Fikk 30 års fengsel

Noen hundre tusen kroner i bot er ikke stort med tanke på hva andre har måttet bøte med etter å ha sendt søppelpost.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer