Reklamasjon og garanti

Joda, du kan klage på bruktkjøpet

Halvparten av oss aner ikke når vi har rett på å reklamere på kjøp - eller reglene for garanti.

KLAGERETT: Halvparten av oss vet ikke reglene rundt reklamasjon og garanti, for eksempel når du handler brukt. I denne artikkelen får du svarene. Foto: NTB Scanpix.
KLAGERETT: Halvparten av oss vet ikke reglene rundt reklamasjon og garanti, for eksempel når du handler brukt. I denne artikkelen får du svarene. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Har den nye mobilen gått i stykker etter noen uker? Har sømmen i treningsbuksa sprukket etter noen dager? Har utemøblene rustet etter ett år?

Da bør du ikke nøle med å klage til forhandler eller produsent. Du kan kreve pengene tilbake, få byttet varen gratis eller få gratis reparasjon av produktet.

En ny undersøkelse gjennomført av Forbrukerrådet viser imidlertid at flere av oss ikke aner reglene for reklamasjon og garanti.

Her får du forklaringen.

Kan bli dyrt for deg

Manglende kunnskap om reglene for reklamasjon, kan bli dyrt for både lommebok og miljø, opplyser kommunikasjonsrådgiver hos Forbrukerrådet, Henrik Ebne, i en pressemelding.

Det betyr at mange betaler unødig for reparasjoner. I tillegg er det nok mange som kaster varer som de kanskje kunne fått reparert gratis.

Forbrukerrådet har spurt tusen nordmenn om de kjenner til forskjellen mellom garanti og reklamasjon, samt om folk kjenner sine rettigheter ved kjøp av varer fra butikker og privatpersoner. De spurte har svart på sju ulike eksempler. Kjennskapen spriker veldig.

Mange vet ikke at reklamasjonstiden er to eller fem år når man handler hos Næringsdrivende, opplyser Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer