Journalister i kamp for å bli godkjent som næringsdrivende

At retten til å bli godkjent som næringsdrivende er attraktiv viser følgende meningsytring fra Frilansjournalistene. Artikkelen er hentet fra hjemmesiden til Norsk Journalistlag.

Publisert

Statens kverner maler langsomt. Det er ikke skjedd noen endringer til frilansjournalistenes fordel etter at vi sendte inn kravet om at forskriften om næringsforbudet for journalister må endres. Brevet ble postet rett etter årsmøtet i vår.

Vår beste kilde, saksbehandleren i Skattedirektoratet som har behandlet brevet, har antydet at saka må sendes videre til Finansdepartementet. Det skjer nå i høst. Oversendelsen viser i det minste at de har tatt henvendelsen alvorlig.

Samtidig er det kommet en fornyet forskrift i sommer. Den holder fast på næringsforbudet. Forskriften bærer det elegante navnet «Forskrift av 30. juni 1999 om visse godtgjørelser det skal gjennomføres forskuddstrekk i og begrensninger i plikten til å gjennomføre forskuddstrekk i visse godtgjørelser utenfor tjenesteforhold».

Her er vi stadig inkludert: Frilansere omtales fortsatt som «forfattere av artikler, kronikker, inserater o l som er skrevet med sikte på å bli tatt inn i avis, ukeblad, tidsskrift eller annen publikasjon, herunder godtgjørelse for fotografier, tegninger o l som leveres sammen med artikkel mv.» Regelen er også som før: Vi får ikke skrive faktura, men må sende lønnskrav («plikt til å gjennomføre forskuddstrekk»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer