Juicen skal være god

Og vi kjøper stadig mer av den – på polet.

Eplemosten Vår i smaken eple og solbær selges på Vinmonopolet til 127 kroner per liter. Foto: Tine
Eplemosten Vår i smaken eple og solbær selges på Vinmonopolet til 127 kroner per liter. Foto: Tine Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyt, Vår og sesongjuice fra Sunniva Original er bare noen av nyhetene som er lansert på juicemarkedet de siste månedene.

«Sunniva Flyt er en juice som ikke ligner på noen annen juice på markedet! Vi tør nesten påstå at det ikke er mulig å lage en juice som smaker bedre enn dette» heter det i markedsføringen.

Hva er det som er så mye bedre?

– Det er en helt ny teknologi som er brukt for å lage denne juicen, en høytrykksbehandling i stedet for pasteurisering, og denne behandlingen ivaretar enda mer av smaken, forklarer Siw Dejligbjerg Steen, daglig leder i Fellesjuice til DinSide.

Står vi overfor en juiceeksplosjon?

– Det har skjedd veldig mye på juicemarkedet de siste tre-fire årene. Det kommer stadig flere tilbydere av juice, og vi ser at flere nå investerer i markedsføring av juice, sier Dejligbjerg Steen.

Hun forteller at juicesalget har økt med cirka seks prosent det siste året, og at det er kjølt juice, altså de dyrere juicene, som driver denne veksten.

126 kroner literen

Sunniva Flyt har en utsalgspris på mellom 39 og 45 kroner flasken, noe som gir en literpris på opptil 60 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.