Julehandel med kredittkort

- Jula kan koste deg boligdrømmen

Inkassorådgiver påpeker at den usikrede gjelda vår vokst med 1,5 milliarder kroner de siste 30 dagene.

FLAUT OG SKAMFULLT: I stedet for å innrømme at økonomien ikke strekker til, velger de å kjøpe julegaver på kreditt. De som ikke betaler hele kredittregninga når den kommer, kan grue seg til å gå inn i 2022 med dyr gjeld. Foto: NTB
FLAUT OG SKAMFULLT: I stedet for å innrømme at økonomien ikke strekker til, velger de å kjøpe julegaver på kreditt. De som ikke betaler hele kredittregninga når den kommer, kan grue seg til å gå inn i 2022 med dyr gjeld. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Jula skal være ei koselig tid med familie og venner, men høytida blir dessverre en stressende periode for mange. Og det er ikke bare på grunn av alt som må gjøres, men også med tanke på alle pengene som skal brukes - penger mange egentlig ikke har, sier daglig leder Geir Grindland i Inkassopartner til DinSide.

- I stedet for å innrømme at økonomien ikke strekker til, velger mange å kjøpe julegaver på kreditt. De blir dermed sittende på julaften med en vond klump i magen, for de vet at pengene må tilbakebetales på nyåret - mest sannsynlig med veldig høy rente, sier Grindland.

Ifølge Gjeldsregisteret er vår samlede usikrede gjeld 154 milliarder kroner per i dag, noe som innebærer en økning på 1,5 milliarder de siste 30 dagene.

- Mye flinkere

Da DinSide skrev om black friday i slutten av november, kunne forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 glede oss med funn fra en fersk undersøkelse, som viste at de aller fleste var bedre forberedt enn noen sinne på å betale kredittregninga når den kommer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer